vineri, 30 aprilie 2010

Caravana culturală ICR
în Sudul Basarabiei s-a încheiat
      Asociaţia "Basarabia", a prezentat, în colaborare cu Institutul Cultural Român, turneul teatral-folcloric al teatrului "Anton Pann" (Râmnicu Vâlcea, România) şi al ansamblului folcloric "Dor Basarabean" (satul Utkonosovka, raionul Ismail). Spectacolele (cu intrare liberă) au avut loc în casele de cultură  din 5 sate sud-basarabene Cartal (Orlovka, raionul Reni), Ciamaşir (Prioziornoe, raionul Chilia), Borisăuca (Borisovka, raionul Tatarbunar), Satu Nou (Novosiolovka, raionul Sărata) şi Erdek-Burnu (Utkonosovka, raionul Ismail) în perioada 10-15 Mai 2010. În vederea desfăşurării turneului s-a elebirat certificatul  necesar de către Direcţia pentru Cultură şi Turism a Administraţiei Regionale de Stat Odesa, fapt pentru care aducem mulţumirile noastre autorităţilor în cauză.
Cea de-a şasea localitate în care ar fi trebuit să se ţină spectacolul de animaţie cu păpuşi şi folclor românesc era satul Frumuşica Veche (Staroselie, raionul Sărata). În condiţiile de impracticabilitate a căminului cultural din localitate, Asociaţia "Basarabia" obţinuse, în prealabil acordul directorului şcolii din sat, în vederea susţinerii la 14 Mai 2010 a spectacolului. La faţa locului însă, tovarăşul director, având, cu siguranţă, indicaţiile altui tovarăş, a zăvorât uşile şcolii, nepermiţând celor 200 de copii ai satului, precum şi artiştilor, accesul în local... Drept urmare, 30 de copii români din Frumuşica Veche au vizionat spectacolul a doua zi la Utkonosovka, fiind aduşi aici prin bunăvoinţa organizatorilor manifestării. 
Impresii şi relatări regăsiţi la www.rgnpress.ro , Agenţia de presă a românilor de pretutindeni - partener media al manifestării.

3 comentarii:

  1. La Ozernoe de ce nu ati fost? Cozma stia dar a preferat sa ii lase pe altii sa intre in rahat. Halal "romani"! Sunteti cu totii slugi! Stiti doar sa va mancati unii pe altii. Si acum sterge comentariul meu! SLUGA!

    RăspundețiȘtergere
  2. cozma s-a lepadat de mult de ai lui. e ca toti politicienii, va zice tot ce vrei sa auzi ca sa iti ia votul si apoi sa faca ce stie el mai bine. sa insele, sa fure si sa minta. asta e негодяй! ложь e credinta lui! sa speram ca fiul lui e altfel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce uşor e să te dai cu părerea din anonimat. Ce viteaz trebuie să fii ca să murdareşti pe alţii "din tufişuri". Ai avea curajul să le spui pe toate astea în faţă? Am dubii. Şi dacă tot ai să-l ponegreşti pe Cozma, n-ai decât să faci un blog "babele.blogspot.com", şi să te ţii în continuare de meserie. Mult succes!!!

    RăspundețiȘtergere

comentaţi articolul aici: