luni, 19 aprilie 2010

ANUNŢ


Pentru elevii din şcolile cu predare în limba română
(inclusiv şcoala medie din Utkonosovka):

1. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România, în colaborare cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni - Guvernul României, invită elevii etnici români din Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi Ungaria, să participe  la etapa internaţională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, cu tema “Românii în spaţiul cultural şi istoric european”, care se va desfăşura în România, la Constanţa, în perioada 16 – 19 mai 2010.
Înscrierile se fac electronic, la adresa de e-mail: llromed@gmail.com, până la data de 1 mai 2010.
Lista elevilor selectaţi va fi afişată şi pe site-ul www.dprp.gov.ro, după data de 1 mai 2010.
Elevii calificaţi vor veni însoţiţi de maximum doi profesori.
Transportul intern şi internaţional, cazarea şi masa, precum şi excursiile din cadrul evenimentului, vor fi asigurate de organizatori.
Pentru detalii referitoare la înscriere şi selecţie:
Prof. dr. Mina-Maria Rusu, Inspector General
Direcţia Generală Educaţie şi Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

2. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni organizează în perioada 15 aprilie-15 mai 2010 concurs de eseuri pe tema operei lui Mihai Eminescu “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”.
Dacă ai între 10 şi 18 ani, eşti român din Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Ungaria sau Bulgaria, trimite, până pe  15 mai 2010 un eseu de maximum 2 pagini, pe tema operei lui Mihai Eminescu “Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie” şi poţi participa gratuit la tabăra de creaţie “Ipoteşti, file din poveste”, care se va desfăşura în incinta Memorialului Ipoteşti, Centrul Naţional de Studii “Mihai Eminescu”, din Ipoteşti, judeţul Botoşani, în perioada 14-21 iunie 2010.
Fiecare participant trebuie să ataşeze eseului o pagină cu datele unde poate fi contactat (adresa poştală, număr de telefon, e-mail), precum şi vârsta şi şcoala unde învaţă sau forma de învăţământ alternativ  pe care o frecventează.
Rezultatele concursului vor fi anunţate pe data de 1 iunie pe pagina de internetwww.dprp.gov.ro, iar câştigătorii vor fi contactaţi pentru mai multe detalii.
Eseurile vor fi trimise pe adresa:
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni,
bd. Primăverii nr. 22, cod 011972, sector 1, Bucuresti, România
Sau la e-mail: drp@dprp.gov.ro, cu menţiunea: concurs eseu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

comentaţi articolul aici: